FÖLJ OSS
RING 08-10 00 03 FÖR TAKE AWAY
Top
 

Osten

Läs om osten till våra hamburgare

Osten på våra hamburgare

På ön Väddö i norra Stockholms Skärgård tillverkas nu sedan en tid tillbaka den första svenska burgarcheddaren. Osten tillverkas av dagsfärsk mjölk från bondgårdens egna KRAV-ekologiska kor.

Tillverkningsprocessen börjar redan ute på gården där kossorna producerar mjölken ute i hagen under de varmare månaderna och strövar fritt inne i lösdriften under den kallare årstiden.

Den dagsfärska mjölken yttas sedan till det egna gårdsmejeriet där den förädlas till en Cheddarost, enligt vårt eget framtagna recept anpassat för den slutliga produkten. Cheddarosten lagras sedan i en speciell mognadskyl där temperatur och luftfuktighet ger de optimala förhållandena för en bra mognadsprocess inför nästa steg.

När Cheddarosten är färdiglagrad formas den om till ekologisk hamburgerost. Ostens slutliga resultat ger perfekta smältegenskaper och en smakupplevelse som tar hamburgaren till en helt ny nivå!

Väddö Gårdsmejeri logotyp